Sēnes, sēnes, sēnes


Vispār sēnes un sēņošanas ir viena no manām klusajām kaislībām.
Kaut kā tā sēņu mīlestība sākās mazotnē, kad uz papīra metos pārzīmēt sēņu grāmatā esošās bildes un taisīju savas sēņu grāmatas.
Tā kā mana mammīte ir diplomēta bioloģe un tētis no laukiem, tad nu es dzimusi, augusi rīdzeniece ar sēnēm jebkurā gadījumā biju uz Tu un mani nemoka tādas problēmas ko likt grozā un kas tas īsti ir (par daiļajām suņusēnēm nerunāsim šoreiz).
Vasarā kā gandrīz nojaušot par šī rudens brango sēņu ražu sāku lasīt viena kanādiešu sēņaudzētāja grāamatu par sēnēm - Bill Jones "The Deerholme Mushroom Cookbook From Foraging to Feasting".
Beidzot arī izlasīju.
Grāmatā 2/3 gan veltītas receptēm, kas tagad tieši laikā, lai saprastu kā izlietot tos visus sēņu kalnus, lai šī gada brangā raža nepiegriestos. Sākumā aprakstīts kādas tad tās sēnes ir un kā lasīt un ko vispār ar šām darīt (tas laikam domāts glupajiem kanādiešu pilsētniekiem). Atklāju, ka pasaulē ir tik daudz man nezināmu un interesantu sēņu.
Kā recepšu grāmata turpinās dzīvot manā mazajā ķīniešu draudziņā, lai pie pirmās nepieciešamības varētu uztapināt kādu sēņu ēdienu.

Grāmatu Bingo šī grāmata aizņem lauciņu "A Book with Non-human Characters".
Sēnes nu dien nav cilvēki, tomēr tās ir tik dažādas un ar tik plašu spektru īpašību - nudien ideāls lauciņš šai grāmatai.



Komentāri

Populāras ziņas