Trīs vienā

Kad nu uznāk globālas ilgas pēc romantikas, iesaku izlasīt kādu Džūlijas Kvinnas (Julia Quinn ) romānu. Jāsaka, ka latviski izdoti tikai trīs viņas darbi no Bridžertonu sērijas (un tie paši jauktā secībā). Vēl dažas grāmatas angļu valodā ir pieejamas Rīgas bibliotēkās. Darbība risinās 19. gadsimta Anglijā, kas kā zināms ir īsts romantisma laikmets.

Pirmā grāmata ko izlasiju pagājušajā rudenī bija "Seram Filipam - ar mīlestību" ( To Sir Phillip with Love).

Sers Filips zināja, ka Elīza Bridžertone ir vecmeita, tādēļ domāja, ka viņa ir gan neglīta, gan arī nav iedomīga un ir vairāk nekā izmisusi, cenšoties atrast sev vīru.
Taču... Elīza tāda nebija. Pie Filipa durvju sliekšņa stāvēja skaista sieviete, kuras raksturīgākā īpašība bija pļāpīgums, bet, kad Elīza apklusa, vienīgais, ko Filips vēlējās, bija Elīzu noskūpstīt...

Nākamo izlasīju "Itālietes dienasgrāmatu" (It's In His Kiss).

Garets lieliski apzinās, ka vēl nav dzimusi dāma, kuru viņš nespētu sasmīdināt, tomēr izskatīgā dendija maska patiesībā slēpj gudru un saulainu sirdi.
Hiacinte ir pārāk gudra vīriešu prātiem un sev par nelaimi nav iemācījusies noslēpt savu apdāvinātību zem daiļas, bet padumjas sejiņas.
Tieši Hiacintes nemiera gars liek viņai apņemties palīdzēt Garetam iztulkot senu itālietes dienasgrāmatu. Vai mantotā dienasgrāmata slēpj dzimtas bagātības vai arī patiesībā kalpo kā atslēga uz kaut ko pavisam negaidītu viņiem abiem?

Un šodien pabeidzu trešo - "Masku balle" (On the Way to the Wedding).

Gregorijs Bridžertons tic īstai mīlestībai un zina, kā jutīsies tad, kad to sastaps. Protams, vispirms viņš ierauga Hermioni, kura lauž vīriešu sirdis kā piparkūkas. Nabaga Lūsijai atliek vien nopūsties un precēties ar ietekmīgu, bet nemīlamu grāfa dēlu, jo viņa taču vēl labu savai draudzenei, vai ne?

Nu tas viss tā, lai būtu intriga. :)
Kopumā viegla un humora pilna lasāmviela tumšiem ziemas vakariem vai jebkuram brīdim, kad gribas klasisku romantiku ar džentlmeņiem, kuplām kleitām un romantiskām mīlestības mokām, kas vienmēr beidzas ar kāzām.

Komentāri

Populāras ziņas