Ziedu valoda


Vanesas Difenbau (Vanessa Difenbaugh) "Ziedu valoda" (The Language of Flowers).
"Karalienes Viktorijas laikos ziedu valodu izmantoja emociju paušanai: sausserdis – uzticīga pieķeršanās, acālija – trausla un gaistoša kaisle, sarkana roze – mīlestība, bet Viktorija Džounsa ar ziedu palīdzību izsaka savas skumjas, neuzticēšanos un vientulību. Pēc audžuģimenēs un patversmēs pavadītajiem gadiem viņa nespēj veidot tuvas attiecības ar citiem cilvēkiem un sazinās ar apkārtējo pasauli tikai ar ziedu un to nozīmju starpniecību. Astoņpadsmit gadu vecumā Viktorijai nav kur iet un nav neviena, kas palīdz. Taču tad viņa atklāj, ka ar ziediem spēj palīdzēt citiem – un reizē ir spiesta ieskatīties acīs savai sāpīgajai pagātnei."
It kā no vienas puses būtu diezgan daudz ko teikt par grāmatā aprakstīto, taču tai pat laikā es vienkārši baudīju abus stāstus un nemaz necentos nosodīt galveno varoni par to ko viņa bija izdarījusi un ko pacentās vēl izdarīt.
Jo, lai gan iespējams kā cilvēks viņa nebija pati labākā un ļoti tālu no ideāla, tomēr tik cilvēciska ar visām savām bailēm un pieņemtajiem lēmumiem.
Laba grāmata!


Grāmatu alfabētā
, Latviešu valodas alfabēta versijā grāmata aizņem burtu Z.

Komentāri

Populāras ziņas