The Shop on Blossom Street


Debbie Macomber grāmata "The Shop on Blossom Street" uz to brīdi, kad laista klajā ir sava veida trends - sieviešu romāns ar akcentu uz kādu hobiju. Esmu jau iepazinusies ar "cooking mysteries", tagad kārta adīšanai. Lai gan šis ir samērā tipisks sieviešu romāns, tomēr tam ir adīšanas "piešprice" + grāmatai pievienota pamācība kā uzadīt konkrēto bērnu sedziņu, ko darināja adīšanas nodarbību dalībnieces.
Man patīk rokdarbi, līdz ar to izlēmu iepazīt šo žanru(spriežot pēc Goodreads tas ir ļoti plašs).
Stāsts sākas ar to, ka Lidija (Lydia) Blossom strītā atver dziju veikalu. Autore Lidiju ir pakļāvusi slimībai - vēzim, kas jauno sievieti ir piemeklējis jau divreiz (un protams, grāmatas laikā gandrīz piemeklē trešoreiz). Bet Lidija cer sākt dzīvi atkal no jauna un veido savu biznesu. Slimība ir iedragājusi viņas attiecības ar māsu, nemaz nerunājot par attiecībām ar pretējo dzimumu.
Lai pievilinātu klientus savam veikalam, Lidija izveido adīšanas apmācību grupu, kur kā pirmo projektu uzsauc adīt bērnu sedziņu.
To pamana un grupu veido - Aliksa (Alix), Kerola (Carol) un Žaklīna (Jacqueline), katra pilnīgi savādāka un katra ar savām problēmām.
Aliksa - vietējā videonomā stradājoša jauniete, kam vajag atstrādāt sabiedriskos darbus par pārkāpumu, ko pati nemaz nebija darījusi - nu mazā krimināliste, kura pa ceļam satiek savu skolas laiku mīlestību, kas tagad ir procesā, lai kļūtu par baptistu mācītāju.
Kerola dikti grib bērnu, bet ar vīru nekas nesanāk ne dabiski, ne māksīgās apaugļošanas ceļā.
Džekija (tā visi sauc Žaklīnu)ir turīga būvnieka sieva, kura nevar ciest savu jauno vedeklu un nupat uzzinājusi, ka kļūs par omi, krīt panikā + ir nopietnas problēmas laulībā.
Nu lūk, visas iet uz adīšanas kursiem un pamazām sadraudzējas, un kaut kādā mērā ietekmē viena otras dzīvi un lēmumus ko tās pieņem.
Jā, un arī Lidijai boifrends par spīti visam uzrodas.
Vispār tāda rāma grāmata, tomēr interesanti, ka pietiekami dziļi atklāj katras varones raksturu, bailes un alkas, ļaujot ar kādu no tām identificēties. Autore ir arī rakstījusi turpinājumus, kas ir izvērtušies par Blossom strītas sēriju, cik saprotu pamazām iesaistīsies varoņi no citiem veikaliņiem un galvenie varoņi ar laiku mainīsies.
Man domāt, ka laiku pa laikam palasīšu šīs sērijas grāmatas.

Komentāri

Populāras ziņas