Chocolate Chip Cookie Murder


Grūti pateikt, kas bija galvenais motīvs kāpēc izvēlējos lasīt Joanne Fluke darbu "Chocolate Chip Cookie Murder".
Gribējās kaut ko palasīt kaut ko no Mistery žanra un jāteic šī autore cep augšā virtuves mistērijas - respektīvi, vienmēr ir kāda slepkavība kam "uzraujas" vietējās mazpilsētas Lake Eden cepumu kafejnīcas īpašniece Hannah Swensen. Virtuves sadaļu aizpilda receptes, kas ievietotas starp nodaļām un atsaucas uz darbā pieminētiem saldumiem (dažādu veidu cepumi).
Tā kā es nozvejoju e-grāmatu, tad šajā pirmajā grāmatā bija arī papildus bonusa stāsts "Candy for Christmas".
Kopumā uz šo brīdi esot izdotas 18 autores grāmatas Hannah Swensen sērijā, vai es tās visas lasīšu, nezinu, bet tā kā man ir kopā vismaz 10 gab., tad pieņemu, ka izlasīšu tās gan, jo atslodzei bija tīri laba lasāmviela.
Tad nu tā, kas tad īsti bija grāmatā.
Visas sērijas galvenā varone ir Hanna (labi, labi, latviskošu), trīsdesmitgadniece, kas atgriezusies savā bērnības mazpilsētā Lake Eden(šo nelatviskošu, jo nezinu kā būtu pareizāk) un atvērusi cepumu kafejnīcu, kur cep cepumus un pārdod tos. Ir ruds, dzīvē cietis runcis, kas ienīst viņas māti. Tekstā ļoti daudz info par runci, ko šis ēd, kur guļ, kas patīk u.t.t.
Tātad, uzreiz saprotam, vecmeita ar kaķi, jā, ar liekiem 10 pounds (lai cik nu tas būtu kg) un māti, kas cenšas saprecināt šo ar jebkuru brīvu vīrieti, kas tajā mazpilsētā pagadās. Ir māsa Andrea - fašionista, precējusies, ir bērns, ko baigi audzināt negrib, labāk strādā nekustamo īpašumu sfērā, piedalās mistēriju šķetināšanā. Māsas vīrs Maiks ir policists, kam Hanna palīdz, vismaz pirmajā grāmatā tāpēc, lai šis tiktu pie paaugstinājuma par izmeklētāju.
Pirmās grāmatas mistērija - Hanna atrod piena produktu izvadātāja līķi, šis ir nošauts. tādas lietas nu šajā mazpilsētā negadās bieži, tāpēc Hanna sāk izmklēšanu. Pirmkārt, viņai laikam tomēr ir garlaicīgi, otrkārt, māsas vīrs tā var tikt pie paaugstinājuma šo lietu atrisinot. Tad nu Hanna ķeras pie darbinā apkopojot dīvainās lietas, šķetina noslēpumu, vienu pa vienam izslēdzot aizdomās turamos un uzraujas uz otru līķi(ok, šis gan bija aiz matiem pievilkts stāsts kā pēc tam paskaidroja visiem kur šis un galvenais kā šis tika atrasts).
Nobeigums bija fikss un ja godīgi patika tas, ka sākumā nevarēja nojaust kas un kāpēc nokilleroja abus vīriešus.
Bonusā pievienotajā novelē "Candy for Christmas" gan nebija neviens līķis, tomēr Hanna atklāja, ka viņas kafejnīcā pa nakti uzturas pusaugu meitene. Kāpēc un ko viņa tur dara, nu tas bija šīs noveles centrālais noslēpums.
Nu tā kaut kā, nekas jau dižs nav, tomēr tīri jauka un izklaidējoša lasāmviela, pilna ar stereotipiem un šabloniem par amerikas mazpilsētas dzīvi.

Grāmatu Bingo šī grāmata aizņem lauciņu "A Book with a Mystery".

Komentāri

Populāras ziņas