1Q84 aprīlis-jūnijs


Ir atkal laiks Haruki Murakami. Man tā ik pa laikam prasās viņu palasīt. :)
Šoreiz superhīts, kas pirms pāris gadiem pāršalca pasauli "1Q84". Loģiski, ka sāku ar pirmo grāmatu "1Q84 aprīlis- jūnijs".
Ir Aomame (zaļā pupa) un Tengo. Abiem vaoņiem ir savi stāsti un tie norisinās paralēli mijoties gramatas nodaļām. Visu pirmo daļu tie ir nesaistīti un es visu laiku gudroju kā Murakami tos sasaistīs, bet uz grāmatas beigām jau parādās pirmās norādes. Bišķi paspiegoju wikipēdijā, interesanti, bet no Murakami ko tādu īsti nebiju gaidījusi kas tad īsti ir visas šis triloģijjas "sāls". Ok, ko nu par šo, priekšā vēl divu grāmatu lasīšanas prieks, kad nu tās dabūšu biblenē.
Par ko ir darbs? Ja godīgi, tad par gana dziļām tēmām - par iekšējo vientulību, atsvešinātību no pasaules, vardarbību ģimenē, lai gan visu laiku ir klāt arī Murakami misticisms - tas ka Aomame iekļūst mistikajā 1Q84 gadā ar debesīs spīdošajiem diviem mēnešiem, Tengo aizraujas ar grāmatas uzlabošanu un arī jūtas mistiski kaut kur ierauts (arī viņu nepamet doma par diviem mēnešiem debesīs), galu galā, kas tad īsti ir litlle people?
Ceru, ka drīzumā tikšu pie 1Q84 otrās grāmatas. Can`t wait it!

Grāmatu Bingo šī grāmata aizņem lauciņu "A Best-selling Book".

Komentāri

Populāras ziņas