Patiesību tikai patiesību!


Februāris man tāds kā grāmatu lasīšanas mēnesis ir sanācis. Šo gan pabeidzu šajā nedēļas nogalē, bet enīvei, pieskaitu pie februārī izlasītajām grāmatām, jo vakar izlasīju beidzamās divas nodaļas.
Draudzene nesenajā vārda dienā uzdāvināja man šo grāmatu - Kerstinas Gīras (Kerstin Gier) "Patiesība vai meli" (Fur Jede Losung ein Problem).
Nekad nebūtu iedomājusies, ka vācu rakstniece var rakstīt tik viegli un priecīgi. Man vācu literatūra asociējās ar kaut kādu tādu kā depresīvu smagumu.
Pastāstiņš īsumā ir šāds. Galvenajai varonei visa dzīve sagājusi ž..ā, nav izdevusies personīgā dzīve un par to lielā famīlija šai nemitīgi atgādina, karjera ar nav tāda, kāda ģimenei patiktos + tam visam klāt zināmas problēmas ar esošo darbu. Tad nu varone pēc horoskopa Jaunava būdama, visu apsver un izplāno, ka jātaisa pašnāvība. Protams, lai viss būtu visideālākajā kārtībā, ir jāuzraksta atvadu vēstules, kas arī iek izdarīts, tikai...dažādu apstākļu sakritības dēļ, pašnāvība neizdodas, taču vēstules adresāti saņem un te jau sākas īstā jautrība.
Grāmata laba, lai atpūstos no saspringtas dienas, spraiga, interesanti uzrakstīta, lai gan beigas protams ir paredzamas, taču patika tas, ka interesanti izdomāts sižets, kāpēc varonei tā pašnāvība neizdevās.
Galvenā atziņa izlasot grāmatu - kolīdz tu spēj būt patiess pret sevi un arī pret citiem, kā arī atbrīvojies no visa liekā, dzīve sāk ripot augšup. :)

Komentāri

Populāras ziņas