Informācijas zaglis...raganas...domu lasīšana...

"Informācija liek pasaulei griezties.
Informācija ir divdesmit pirmā gadsimta kokaīns. Daudz pavedinošāka par naudu, turklāt rada spēcīgāku atkarību nekā sekss."


Citāts ir no Natašas Mostertes (Natasha Mostert) grāmatas "Raganu sezona" (Season of the Witch).
Par grāmatu ieinteresējos lasot Absolūta grāmatplaukts blogu.
Darba centrālais varonis ir informācijas zaglis Gabriels, taču sižetam attīstoties spēlē iesaistās māsas, kuras ir netikai kolorītas sievetes, bet piedevām vēl raganas. Visam cauri strāvo noslēpumi, domu lasīšana un maģija.
Principā stāsts ir par cilvēkiem,kas ne tuvu nav tie ideālākie, bet tai pat laikā tieši viņi ar to ir interesanti. Bija pat lietas, kur varēju savilkt paralēles ar sevi un principā tas arī palīdzēja tikt grāmatai līdz pusei, kad reāli sāka palikt interesanti.
Jocīgi, bet grāmatas sākumā darbība kaut kā baigi velkās, it kā ir stāsts, bet nav dinamikas, bet pienāk brīdis, kad liekas tik interesanti, ka nevar atrauties. Beigas, nu kaut kā pat drusku sasteigti sanākušas, bet zināmā mērā loģiskas, jo kā tad citādi var visu sastrādāto atrisināt, ja ne ātri un ar zināmiem upuriem.
Autorei latviski izdota ir vēl viena grāmata, kaut kad paņemšu no bibliotēkas izlasīt arī to, jo kopumā autores pieeja man likās laba.

Komentāri

Populāras ziņas