Antimājsaimniece


Nu re, vēl viena jauka un saulaina grāmatiņa izlasīta, tieši kā radīta šim pavasarim (jē, pavasaris klāt!). Šoreiz atkal pieķēros Sofijas Kinselas daiļradei, viņas romānam "Antimājsaimniece" (The Undomestic Goddess).
Romāna varone Samanta ir ietekmīga Londonas juriste. Viņa strādā augu diennakti, viņai nav privātās dzīves. Samantu uz priekšu dzen stress un adrenalīns. Kādu dienu viņas karjera ir... sagrauta. Samanta satriekta dodas laukā no biroja, iekāpj pirmajā vilcienā un attopas svešā vietā, kur negaidot saņem darba piedāvājumu — būt par mājkalpotāju lielā, skaistā namā. Mājas īpašniekiem nav ne jausmas, ka viņi nolīguši juristi ar Kembridžas izglītību, savukārt Samanta nezina, kā ieslēgt cepeškrāsni...
Nu jāsaka, viss savā elementā. Un pat ar zināmiem fantastikas elementiem. Nu piemēram, par to ka galvenā varone nesajēdz neko no mājsaimniecības, bet vienā nedēļas nogalē pēkšņi iemācās visas pamatlietas ko vajag, nu nu... Ok, neiespējami tas nav, bet pat es nemāku ideāli izgludināt kreklus(un nemaz to nedaru, ja kas), lai gan gludinu drēbes jau gadiem ilgi (nu varbūt ne pārāk uzcītīgi).
Bet tā kopumā, grāmata jauka, jautra, izklaidējoša un ar laimīgām beigām. Ta dā! Kā nu savādāk! :))

Komentāri

Populāras ziņas