Vārdadienas kūka

Tā kā vakar bija oficiālā Edgaru diena, tad tam par godu tapa kopdarbs - Biezpiena kūka. Vispār jau improvizācija, jo apvienojām ideju par klasisko biezpienkūku (nu to ko liek kārtās, cepumi, biezpiens, atkal cepumi, ievārījums utt.) un uz Lieldienām tapušo biezpiena pashu.


Aptuvenā recepte varētu būt šāda:
1 kg biezpiena
0,5 l saldā krējuma
2 paciņas Selgas cepumu
marmelādes gabaliņi, sukādes, plūmes u.c. pēc vēlmes
želatīns (nav ne jausmas cik)
14-16 ēdamkarotes cukura
vaniļas cukurs pēc garšas
kanēlis, arīdzan pēc garšas

Glazūrai:
200 g šokolādes
mazu gabaliņu sviesta
drusku saldo krējumu

Tālāk daram apmēram tā:
Saputo saldo krējumu ar vaniļu un cukuru. Samaisa biezpienu ar izkausētu želatīnu.
Tad samaisa biezpiena masu ar saputoto saldo krējumu. Liek klāt sadrupinātus cepumus, marmelādes gabaliņus, sukādes u.c. Samaisa un liek tortes formā. Liek ledusskapī, lai sastingst. Pašās beigās noņemam tortes formas virsu un apsmērējam ar kausēto šokolādi, liekam ledusskapī vēlreiz sastingt.

Bija garšīga. Taču radās daži noderīgi secinājumi.
1) Želatīns ir kaut kas mistisks. Lai gan likām it kā divreiz vairāk, nekā bija receptē teikts, jo biezpiena masa bija divtik vairāk, tāpat nekas nesaželēja. Situāciju glāba šokolādes glazūra, kas sacietējot labāk turēja kopā kūku.
2) Kaut ko biki ne tā izdarījām taisot šokolādes glazūru, kaut kāda neliela sviesta kārtiņa parādījās uz sacietējušās tortes. Principā jau nekas sevišķs tas nav, bet tomēr bik acī "dūrās".
3) Šādai kūkai tomēr noderīgāka ir cieta apakša, nu vai nu biskvīts, vai smilšu mīkla. Vieglāk sagriezt un uzlikt uz šķīvīša.

Komentāri

Populāras ziņas