Saldās kotletītes

Tā, vakar man bija "kaut kā radīšanas noskaņojusms" un līdz ar to tapa "saldās apelsīnu bumbiņas", kas gan beigu beigās pārvērtās par kotletītēm. :)
Nu tātad, viss sākās ar to, ka pāršķirstīju grāmatu, kas saucas "Pasaules tautu kulinārija: Meksika". Tur ir tik skaistas bildes un ne tikai, protams, arī receptes.
Nu lūk un viena no tādām saucās "saldās apelsīnu bumbiņas", un bilde Bija varen kārdinoša. Un es iegrābos tā teikt. :)
Principā viss jau bija kā nākas, bet manas dikti skaistās bumbiņas cepšanas procesā pārvērtās par kotletītēm. Hmm, kāpēc tā nezinu, bet vainoju savu nekam nederīgo cepeškrāsni.
Taču rezultās iznāca lūk šāds. :)


Lūk, recepte.

Nepieciešams:
2 apelsīni
1/2 citrona
200 g sviesta
100 g pūdercukura
3 olas
100 g mandeļu
300 g miltu

Tālāk daram tā:
Vienam apelsīnam un pusei citrona norīvē miziņu (tikpat labi var arī pielikt mākslīgo esenci, ja slinkums rīvēt). Augļiem izspiež sulu. Sviestu saputo ar pūdercukuru, pakāpeniski pievieno olu dzeltenumus, miziņas un izspiesto sulu. Iemaisa sasmalcinātas mandeles (nu var arī veselas ja grib) un miltus. Beigās sanāk stingra masa, kuru tad saviļā bumbiņās aptuveni valrieksta lielumā un liek uz ietaukotas pannas( vai arī uz cepamā papīra, kā to daru es)un liek cepties 180 grādos cepeškrāsnī apmēram 25 minūtes. Kad gatavas, izņem no krāsns, atdzesē un apkaisa ar pūdercukuru.


Garšo tik tiešām labi. :)

Komentāri

Populāras ziņas