Wild: From Lost to Found on the Pacific Crest Trail


Cheryl Strayed uz pašas piedzīvoto balstīto grāmatu "Wild: From Lost to Found on the Pacific Crest Trail" atklāju lasot Marii grāmatplaukta blogu.
Šerilai (tā es latviskošu Cheryl)ir 26 un ir gana pamatīgas problēmas - pirms pāris gadiem no vēža mirusi māte, no kuras nāves tā arī viņa nav attapusies, radinieki, kurus īsti nekas vairs netur kopā, izjukusi laulība, aizraušanās ar gadījuma sakariem un narkotikām. Tomēr pienāk brīdis, kad Šerila grib tikt kaut kā ar to visu galā un stāvot rindā, lai nopirktu sniega lāpstu, veikala plauktā pamana Pacific Crest Trail ceļvedi, nopērk to un tā dzimst ideja doties lielajā pārgājienā, lai tiktu ar sevi galā un pēc tam mēģinātu sākt jaunu dzīvi.
Tad nu grāmatā aprakstīts kā viņai gāja, pa visu iepinot arī savus iekšējos dēmonus un atmiņas par pirmsceļojuma dzīvi.
Jāteic, laikam daudzas lielās lietas ir paveicamas tikai, tad ja tajās metās iekšā nedomājot ne par ko, kas varētu bremzēt tā visa realizāciju. Jo ja tā labi padomā, ja Šerila būtu reāli apzinājusies cik tas ir smagi un varbūt vairāk tam gatavojusies, viņa vispār nekur neaizietu. Galu galā, ceļš ir ļoti garš (lai gan viņa ir izvēlējusies vienu lielu daļu no takas), mugursoma vārdā Monstrs ir faktiski tikpat smaga cik viņa pati, viņai ir zābaki, kas beigās izrādās ir pa mazu, viņa sastopas ar naudas grūtībām, savām bailēm un dažām bīstamām situācijām uz takas. Bet tomēr līdz galam Šerila tiek un tas viņu ir izmainījis kā cilvēku un kā to šobrīd var redzēt ir devis atspērienu dzīvei un rakstīšanai.
Painteresējoties vairāk par šo grāmatu, atklāju, ka ASV decembrī klajā nāks Holivudas filmas ar Rīzu Viterspūnu galvenajā lomā, kas veidota pēc šīs grāmatas motīviem.


Grāmatu alfabētā, Angļu valodas alfabēta versijā grāmata aizņem burtu W.


Grāmatu Bingo šī grāmata aizņem lauciņu "A Book Based on a True Story".

Komentāri

Populāras ziņas