Pirms es krītu


Lorenas Oliveras(Lauren Oliver) grāmata "Pirms es krītu" (Before I Fall) jau pusgadu stāvēja manā grāmatu lasītājā, bet nez kāpēc nebiju tikusi tālāk par 23. lapaspusi. Tad nu beigu beigās paņēmu bibliotēkā šo grāmatu, lai pārstātu vilkt garumā tās izlasīšanu.
Samanta Emīlija Kingstone (Sema) ir viena no skolas populārajām meitenēm, kas domā, ka pasaule pieder viņai. Viņai ir populāras draudzenes - Lindsija, Elija un Elodija un boifrendrs - skolas populārākais čalis Robs. Viss tā kā ir skaisti, līdz pienāk 12. februāris - Amora diena, kas izrādās ir pēdējā Semas mūžā.
Un kā tu gribētu nodzīvot savu pēdējo dienu? Jo īpaši, ja tev būtu dotas iespējas to izdzīvot vairākkārt.
Septiņas reizes Sema pamostas 12.februārī un katrreiz izdzīvo dienu savādāk, pamazām saprotot kāda ir bijusi viņas dzīve, kas tajā ir bijis vissvarīgākais un ar ko viņa vēlas būt kopā, kas tā beigsies.
Grāmata par pusaudžiem, skolu un to, ko nozīmē būt vienam no pieņemtajiem un populārajiem, tai pat laikā parādot cik nežēlīgi ir jaunieši un ko nozīmē atrasties hierarhijas pašā apakšā.
Nav brīnums, ka Amerikā viņi tur skolā šauj nost cits citu, lai gan jāsaka, ka pie mums jau ar nav nekādi "jaukie un pūkainie" un atceroties savus skolas gadus, arī es zinu ko nozīmē būt starp apceltajiem, gan starp normālajiem. Interesanti gan, ka mums tādi izteikti populārie un superstilīgie nebija.
Grāmata interesanta, katru dienu parāda citādu, sekojot līdzi Semas transformācijai, kas noslēdzas ar to, ka viņa saprot, kas tad ir bijusi šīs deja vu situācijas patiesā jēga un sūtība.


Grāmatu alfabētā
, Latviešu valodas alfabēta versijā grāmata aizņem burtu P.

Lasot grāmatu prātā visu laiku skanēja Charli XCX dziesma "Break the Rules".


Komentāri

Populāras ziņas