Sargātāja



Natašas Mostertes darbs "Sargātāja" (The Keeper) līdzīgi kā "Raganu sezona" nevarēja ilgi ielasīties, tikai kaut kur ap 100. lapaspusi beidzot raiti ielasījās un tad jau gana ātri to izlasīju.
Sižets - "Austrumu cīņas un tetovēšanas meistares Mijas dzīvi vada kāds noslēpums – viņa ir Sargātāja, cīkstoņu aizgādne. Tomēr garīgais lauks, kurā viņa darbojas, kādudien ir "uzlauzts" – pēkšņā neizskaidrojamā nāvē mirst viens no Mijas sargātajiem bokseriem. Vai Mija atšifrēs enerģijas zagli un spēs nosargāt pārējos divus cīkstoņus? Vai varbūt sargājamo patiesībā ir vairāk – un ārpus ringa robežām?" - no publicitātes info par grāmatu.
Tomēr, ja salīdzina (kas laikam pēc definīcijas nav labākais ko var darīt) ar "Raganu sezonu", tad jāteic, ka grāmatas sižeta uzbūve un notikumu attīstība abiem darbiem ir identiska (nezinu, tas ir labi vai slikti), tomēr "Raganu sezona" bija ar lielāku intrigu un citātiem, kas aizķēra. Šeit man arī nesanāca identificēties ar galveno varoni (ļoti maz kopīgā), līdz ar to grāmata lasījās vairāk no novērotāja pozīcijām, īsti nebija psiholoģiskās iesaistes.
Visā visumā, man tomēr patīk autores pieeja mistikai un tas kā viņa to apraksta, tā, ka gaidīsim, varbūt vēl kas tiks izdots LV. Pagaidām doma par grāmatu lasītāja iegādi un lasīšanu angliski, tiek atlikta, jo tā jau brīvā laika nav daudz, bet vēlmju ko piepildīt un hobiju ar ko aizrauties ir gana daudz. :)

Komentāri

Populāras ziņas