Mode un šovs


Beidzot tiku pie iespējas noskatīties "Project Runway", realitātes šovu,kurā no bariņa ASV modes dizianeru caur dažādiem uzdevumiem, kas sevī ietver dažādu tērpu veidošanu ļoti īsā laika posmā, atsijā tos trīs, kuri var veidot savu kolekciju un uzstāties modes nedēļā Ņujorkā, beigu beigās izvēloties to vienu, kas nu saņem kaudzi vērtīgas balvas un iespēju uzsākt vai attīstīt savu modes biznesu.
Tiku galā ar pirmo sezonu, kas filmēta nu jau tālajā 2005. gadā. Jāteic, patika. Šovs strukturēts labi, ir intriga un protams arī kašķi un drāma, taču tai pat laikā parādīts kā reāli tie dalībnieki tiek galā ar savām problēmsituācijām un pašu galveno, tērpu radīšanu. Dažbrīd gan acīs krita feikie piefilmējumi, it kā rādot kā drudžaini rosās dalībneki 5 minūtes pirms viņiem dotais laiks ir beidzies (tas jau nekas, ka kaut kur fonā parādās tas, ka viens dalībnieks bija tik tālu ticis ar savu tērpu tai pat laikā kad kasījās ar citu apmēram 6 vakarā un te bez piecām minūtēm 12 tā pati tērpa gatavības stadija). Bet nu raidījumu montē no tā materiāla kas ir un izskatās labāk, līdz ar to, kas es tāda, lai kritizētu. Vismaz pirmajā sezonā traucēja arī nedaudz tas, ka lai uzturētu intrigu, caur visu šovu virzījās un finālā nokļuva viena padzīvojusi dizainere, kas vislaik bičingoja un aprunāja citus. Palasot komentārus par citām sezonām, šķiet, ka tāda tendence turpinās. Nu jā, citādi jau laikam grūti noturēt to skatītāju, kam visrinķī simtiem TV šovu.
Bet visā visumā, laba izkalide, arī šo to interesantu manīju, ko labprāt valkātu pati. Kā arī iemetu aci interneta dzīlēs un paskatījos, ko gan šie dizaineri dara šobrīd. Jāteic gandrīz visi ir izmantojuši TV atpazīstamību un kaut ko dara modes lauciņā (dažiem pat ir lieliskas kolekcijas, ko labprāt valkātu, ja varētu atļauties).

Komentāri

Populāras ziņas