Nakts lietus

Vakar biju uz Amayu. Skaisti, piesātināti un tik reāli, bet pirmo reizi dzīvē filmai beidzoties es nesapratu tās galveno domu. Tas pat laikam nav slikti, vienkārši es nespēju to visu puzli salikt tā lai veidotos vienots attēls. Man sanāca daudzi mazi.
Tad nu nācās lūkot interneta dzīlēs ko raksta par šo filmu.
"AMAYA– tas ir stāsts par romantiķi Polu (aktieris Andrius Mamontovas), kurš pēc dramatiskas šķiršanās no mīļotās Lori (aktrise Kristīne Nevarauska) dodas klejojumos pa pasauli. ASV, Čīle, Japāna, Indija, Taizeme... Ir pagājuši trīs gadi un Pols attopas Honkongā. Šeit liktenis vīrieti saved kopā ar sievieti vārdā Amaya (aktrise Kaori Momoi) un viņas mazliet komisko ģimeni. Savdabīgais rietumnieks Pols, piesakoties masāžas kursos Amayas vīra brāļa Tao (aktieris Lau Dan) masāžas salonā, iepazīstas ar skaistuli Jasmine (aktrise Monie Tung). Bet pagātnes jūtas negrib pierimt un tās atdzimst pašā negaidītākajā laikā un vietā. Trīs dažādas sievietes palīdz Polam izdzīvot vēl nepieredzētas “mīlestības”, “ilgošanās”, “prieks”, “šķiršanās” izjūtas un no jauna atrast dzīves pilnasinību. Filmā var atrast ne tikai savstarpējo attiecību dažādus modelējumus, tā piedāvā izprast Austrumu un Rietumu kultūru atšķirības, iejusties varoņu tēlos un viņu ikdienas dzīvēs, kas brīžiem pārvēršas komiskās, pat absurdās situācijās."
Lai nu kā, tas ir labākais ko pēdējā laikā latvieši (ok, tas ir kopražojums, zinu, zinu) ir savā kino lauciņā uzražojuši.

Jāuzteic ir arī filmas muzikālais pavadījums, ko starp citu ir veidojis tas pats Andrius Mamontovas. Nu ļoti izjusta un skaista mūzika.


Komentāri

Populāras ziņas