Virtuve dvēselei

Nedēļas sākumā biju uz šo patiesi dzīvespriecīgo filmu, nedēļu nobeidzu ar ierakstu par to. :)
Jā, reizēm (kur nu tikai reizēm) dzīvē nu nemaz neiet kā gribas, taču agri vai vēlu viss atrisinās. Par to arī šajā filmā. :)
Oficiāli no kino "Rīga" preses relīzes: "Virtuve dvēselei" ir filma par ģimeni un draudzību, mīlestību, atbildību un uzticību, par to, kā pasargāt vietu, ko saukt par mājām, pasaulē, kas kļūst arvien neparedzamāka. Fatihs Akins tajā sapulcējis savu iepriekšējo filmu labākos aktierus – Adamu Busdokus, Moricu Bleibtreju un Birolu Īnelu.
Šī ir noskaņas filma, kas liek skaļi smieties un just līdzi. Nozīmīga vieta tajā ierādīta mūzikai, jo "mūzika ir dvēseles pārtika". Restorāna "Soul Kitchen" dvēsele ir soul mūzika: no "Kool & The Gang", Kvinsija Džonsa un Mongo Santamarias nepārspējamajiem instrumentālajiem gabaliem līdz klasiskām Sema Kuka un Rutas Braunas R&B dziesmām. Taču filmas skaņu celiņā sastopams ne tikai souls – tajā dzirdams arī Hamburgas hiphops un elektroniskā mūzika, roks dzīvajā, grieķu rembetiko un "La Paloma". Tas ir Fatiham Akinam raksturīgs dīdžejsets."
Bet ja godīgi pasakot šo, patiesībā nekas prātīgs par filmu pateikts nav un nevajag arī, jo pašiem jānoskatās. Kā komēdija lieliska. :)

Komentāri

Populāras ziņas