Šopaholoķes prieciņi


Tā kā beidzot ir sākusies pludmales sezona, tad nu nolēmu izlasīt tādu kārtīgu sieviešu romānu. Mana izvēle krita uz jau iepazīto Sofiju Kinselu ar tās romānu "Šopaholiķes slepenā sapņu pasaule" (The Secret Dreamworld of a Shopaholic).
Par sižetu. Īsumā tas ir šāds."Iepazīstieties – Rebeka Blūmvuda! Viņa ir žurnāliste un katru dienu māca lasītājiem, kā pareizi organizēt ienākumus un izdevumus. Brīvajā laikā Rebeka... dodas iepirkties! Viņa dzīvo pāri saviem līdzekļiem, tādēļ līdz brīdim, kad pie namdurvīm klauvē bankas pārstāvji, nav ilgi jāgaida. Centieni pielikt punktu šai vājībai cieš sakāvi, arī pūliņi darbā izpelnīties paaugstinājumu nedod gaidītos rezultātus. Tā vien šķiet, ka Rebekai trūkst pamata zem kājām... Ir vien tukšs naudasmaks, pārtērēts kredītkartes limits un pilna atkritumu tvertne ar bankas brīdinājuma vēstulēm."
Nu jāteic kaut kā šī grāmata man tik labi nepatika kā iepriekš lasītie šīs pašas autores darbi. Kaut kā nedaudz vienmuļa likās un kaut cik necik aizrāva grāmatas pēdējās 3-4 nodaļas. Bet tēma jau tomēr aktuāla, pati grāmata ir ar zināmu pamācošu domu, lasās viegli un raiti. Pludmales izklaidēm, ļoti atbilstoša.
Esmu redzējusi arī filmu, nu jāteic, ka man ir tādas aizdomas, ka filmā ir apvienotas vairākas Šopaholiķes grāmatas (kā nu bez turpinājumiem), līdz ar to filma kaut kādā ziņā ir spraigāka, nu cik nu spraiga var būt romantiska sieviešu filma ar šopinga ievirzi. :)
Katrā gadījumā, uz dižo mākslu nepretēndē un tādas šajā gadījumā nebija arī manas prasības.

Komentāri

Populāras ziņas