Šis tas no austrumiem


Sen gan tik silta vasara nav bijusi, līdz ar to nu nemaz negribas sēdēt pie datora un kaut ko rakstīt, bet tas nenozīmē, ka nekas netiek darīts.
Pa šo laiku esmu izlasījusi vairākas grāmatas, gan jau par visām izteikšu savas domas, bet nu šoreiz par klasiku tā teikt.
Manas mājas grāmatu krājumos ir vairāki Pērlas Bakas (Pearl S.Buck) darbi, nu tad vienreiz ziņkārība par to, kas slēpjas aiz krāšņajiem austrumu motīvos noformētajiem vākiem ir pievārējusi. Izlasīju šīs autores darbu "Austrumvējš Rietumvējš" (East Wind:West Wind). Iemetot aci interneta dzīlēs secinu, ka tas ir autores pirmais darbs un vispār, es lasu Pulicera un Nobela prēmijas literatūrā autores darbu. Oho. Nu jāsaka, ka savam laikam iespējams viņa savā ziņā bija novatore, jo apraksījusi mums pat vēl joprojām tik svešo austrumu dzīvi.
Stāsts grāmatā risinās iespējams 20. gadsimta sākumā, kad Ķīnā notiek neizbēgama sadursme starp senajām tradīcijām un visu jauno un rietumniecisko. Bet pats galvenais, tas ir mīlestības stāsts, lielas, plašas un zināmā mērā pilnas ar upuriem un atteikšanos, mīlestības starp amerikānieti un ķīnieti, kurš pārvedot mājās savu jauno sievu sastopas ar visas savādā nepieņemšanu un nicinājumu.
Kopumā skaists un lirisks stāsts, kā radīts siltiem vasaras vakariem, zvilnot atpūtas krēslā zem ābeles.

Komentāri

Populāras ziņas