Aizmirstais dārzs


Keitas Mortones (Kate Morton) grāmatu "Aizmirstais dārzs" (Forgotten Garden) izlasīju īsi pirms sava Grieķijas ceļojuma, bet vērtējumu tā arī nepaspēju uzrakstīt.
Nu tātad, dzimtas sieviešu paaudžu likteņi, kas savijušies kopā caur kādu noslēpumu, ko nav paspējusi atrisināt vecmāmiņa un pēc viņas nāves risina mazmeita.
"Pirmā pasaules kara priekšvakarā uz kuģa, kas dodas uz Austrāliju, tiek atrasta maza meitenīte. Kāda noslēpumaina sieviete, dēvēta par Rakstnieci, bija apsolījusi drīz atgriezties pie viņas, taču pazuda bez pēdām.
Savā divdesmit pirmajā dzimšanas dienā Nella O’Konora uzzina noslēpumu, kam lemts mainīt viņas turpmāko dzīvi.
Pēc Nellas nāves viņas mazmeita Kasandra saņem negaidītu mantojumu. Klinšu namiņš ar apslēpto dārzu ir slavens Kornvolas iemītnieku vidū ar saviem noslēpumiem, kas skar Montrašē ģimeni un viņu aizbildnībā pieņemto Elīzu Meikpīsu, rakstnieci, kas sacer drūmas Viktorijas laikmeta pasakas. Tieši tur Kasandra noskaidros patiesību par savu ģimeni un atrisinās gadsimtu seno mīklu par pazudušo meitenīti."
Nu tātad grāmatā paralēli aprakstīti vairāki laika periodi, tā paralēli šķetinot iesaistīto sieviešu dzīves un beigās atklājot kāpēc viss nonāca līdz tam, kam nu nonāca - pamestam bērnam.
Uzreiz jāteic, tām sievietēm (un arī pāris iesaistītajiem vīriešiem) katrai ir savas emocionālās problēmas, tarakāni galvā un kārtējo reizi apstiprinās fakts, ka nekas nevar būt traumējošāks par ģimeni, tomēr tai pat laikā parādot, ka tikpat traumējoši ir tas, ka tev īsti nav ģimenes un to sakņu no kurām tu nāc.
Katrā gadījumā lasījās viegli un bija pietiekami interesanti, lai gan galveno faktu, kas ir pamestā meitene jau atklāja sākumā, tomēr noslēpums ko šķetināja bija - kāpēc pameta?
Un kā vienmēr, visam pamatā visparastākās cilvēku vājības un sliktās īpašības.

Grāmatu alfabētā, Latviešu valodas alfabēta versijā grāmata aizņem burtu A.

Grāmatu Bingo šī grāmata aizņem lauciņu "A Book With Moore Than 500 Pages".

Komentāri

Populāras ziņas