Nepiedodamā uzvedība


Patiesībā pirms šīs grāmatas izlasīšanas, puslasīta man ir palikusi vēl viena cita grāmata, līdz ar to tāda liela pauze sanāca, kad nekas nav līdz galam izlasīts.
Izabellas Volfas (Isabel Volff) "Nepiedodamā uzvedība"(Behaving Badly) ir viņas vienīgais darbs, kas tulkots latviski. Uzreiz jāteic, ka žēl, būtu ko vēl palasījusi, jo autores rakstīšanas stils ir interesanti informatīvs.
Galvenā varone Miranda ir zvēru psiholoģe, kas konsultē klientus ko darīt ar viņu dzīvniekiem, kas reizēm neuzvedas tā kā vajadzētu vai kā viņu saimnieki vēlas. Mirandai ir kāds vecs noslēpums, kas zināmā mērā aktivizējas satiekot senu paziņu.
Tad protasm parādās galvenais vīrieškārtas varonis Deivids un notikumi var risināties.
Patika, ka autore meistarīgi slēpa, kas īsti ir bijis par iemeslu kāpēc Mirandas ieprieksējās attiecības bija beigušās, ik pa laikam atklājot kādu informācijas kriksīti, kas katreiz radīja nedaudz citu teoriju un tā jauki vija pagātnes lietas kopā ar tagadni. Starp citu interesanti bija lasīt Mirandas darba epizodes, kur tā konsultēja uzvedības problēmu māktu dzīvnieku saimniekus.
Grāmatas galvenā atziņa, kas caurvija visu darbu ir tāda, ka satiekt savu pagātni un piedodot tai, var izlabot tagadni un tikt pie daudz pozitīvākas nākotnes. Un to jau mums visiem gribas.
Visā visumā grāmata bija tieši tāda kādu man gribējās izlasīt un tas priecē šajā drūmajā gadalaikā.

Komentāri

Populāras ziņas