Kaulu karte


Iepriekš biju lasījusi vienu Džemsa Rollinsa (James Rollins) darbu un tas man toreiz ļoti aizrāva, tāpēc šoreiz izvēlējos "Kaulu karti" (Map of Bones). Visi trīs latviešu valodā izdotie Rollinsa darbi ietilpst autora "Sigma" sērijā par superslepenu ASV organizāciju, kas izmeklē visslepenākās lietas un cīnās ar visbīstamākajiem ļaunajiem, kas kā parasti grib iegūt varu pār pasauli.
Grāmata iesākas ar to, ka dievkalpojuma laikā Ķelnes katedrālē Vācijā bruņoti iebrucēji, pārģērbušies par mūkiem, sāk asiņainu slaktiņu, nesaudzīgi nogalinot sapulcējušos cilvēkus un garīdzniekus. Slepkavas nav ieradušies pēc baznīcas zelta un vērtīgajiem mākslas darbiem, bet nolaupa nenovērtējamas relikvijas, kas ieslēgtas šķirstā – leģendāro trīs Austrumu gudro kaulus. Kāpēc? Jo ir atklāts superspēks ar ko varētu valdīt pār pasauli. Nu vismaz kaut kā tā.
Tālāk jau iesaistās "Sigmas" grupa, Vatikāna pārstāvji un pat kāda "slikto" grupējuma pārstāve. Un viss pasākums var notikt.
Nezinu kāpēc, bet šoreiz ar tādu sajūsmu šī autora darbu neuzlūkoju. Laikam tāpēc, ka atkal sastapos ar to scenāriju, ka sliktie vislaik min uz pēdēm, bet nekādi šiem neizdodas ko nopietnu nodarīt labajiem. Pa vidu palika pat garlaicīgi un pievērsos citas grāmatas lasīšanai.
Bet beigās jau kaut kā bija tīri interesanti.

Komentāri

Populāras ziņas