Intelektuālais detektīvromāns


Šī grāmata mani piesaistīja ar to, ka kāds to bija ielicis nepareizā plauktā. A mani sainteresēja, kas tā ir. Bija arī smuks vāka noformējums. Tā, ka paņēmu izlasīt.
Aleksandra Makkola Smita darbs "Draugi, mīļākie, šokolāde".
Vispār uzreiz jāsaka, ka šī grāmata ir tāds kā idejiskais turpinājums darbam "Svētdienas filozofu klubs", kuru es neesmu lasījusi, bet nekas, cik saprotu, ideja ir tajā, ka galvenā varone pēc izglītības un dzīves aicinājuma filozofe cenšas atrisināt mo mistisku, ko beigu beigās var izskaidrot ar pavisam dzelžainu loģiku.
Galvenās varones Izabellas brāļameita Keta aizbrauc brīvdienās uz Itāliju, Izabella piekrīt vadīt brāļameitas ēdienu veikaliņu. Atklājas, ka vienam no apmeklētājiem nesen veikta sirds transplantācija un tagad šo cilvēku moka atmiņas, kas nav ar prātu izskaidrojamas un kas, pēc viņa domām, ir piederīgas citai dzīvei.
Izabellu tas ieinteresē. Ieinteresē tik ļoti, ka viņa aizrautīgi sāk riskantu izmeklēšanu. Tomēr viņai joprojām pietiek laika domāt par to, kas nodarbina viņu pašu, – par mīlestību un, protams, par kārdinājumu.
Jāsaka, ka nosaukums gan jocīgs, jo darbā ir daudz par draudzību, pāris vārdi par šokolādi un kārdinājumu kā tādu un neliela Izabellas iedoma par itāli kā mīļāko.
Bet interesanti bija tas, ka autors ietvēris varones nemitīgo pārdomu pasauli filozofiskā kontekstā, jāteic nedaudz dīvaini bija atklāt, ka arī man piemīt tādas filozofēšanas spējas ikdienā domu līmenī - braucot uz darbu sabiedriskajā transportā pādomāju dažādus filozofiskus konceptus un domāju kā tie iekļaujas ikdienas dzīvē.
Vispār ielūkojoties interneta dzīlēs, secināju, ka šis autors ir sarkstījis diezgan daudz darbus un kas ir pats labākais, ir diezgan daudz arī tulkoti latviešu valodā.



Komentāri

Populāras ziņas