Burvestības šokolādes krūzē


Ar šo grāmatu sastapos jau pavasarī, kad grāmatveikalā izcilāju akcijas grāmatas, nākamā reize bija decembrī, kad Zvaigznes grāmatnīcā arīdzan bija kaut kādas atlaides. Tad kad nu šo grāmatu ieraudzīju bibliotēkas plauktā, nolēmu, ka nu beidzot ir jāizlasa. Tātad Patrīsijas S.Rīdas un Kerolainas Stīvermēras sarakstītā "Apburtā šokolādes krūze".
"Māsīcas Keita un Sesīlija ir arī labas draudzenes, taču vienai ir izdevība nokļūt Londonā, lai debitētu augstākajā sabiedrībā tā sauktajā Sezonā, turpretim otrai nākas palikt lauku muižā. No tā brīža, kad Keita Karaliskajā Burvju koledžā netīšām nonāk ārkārtīgi mulsinošā situācijā un pirmo reizi saskaras ar burvestību, kas nemaz nav bijusi paredzēta viņai, sākas dīvainu un mīklainu, satraucošu un pat bīstamu atgadījumu virpulis, kurā tiek ierauta arī Sesīlija un – ne tikai viņa vien. Abas jaunkundzes, cītīgi sarakstīdamās, detalizēti un asprātīgi izklāsta notikumu gaitu gan Londonā, gan laukos, tajā arvien lielāka nozīme ir maģijai un burvjiem, starp kuriem, izrādās, ir nopietna cīņa par ietekmi" - citāts no Jāņa Rozes grāmatnīcas interneta mājaslapas.
Patiesībā darbs uzrakstīts vēstuļu formā, un tas izdarīts tik meistarīgi, ka aizrauj un rada intrigu, kas gan būs katrā no nākamajām vēstulēm. Nu varbūt nobeigums kaut kā nedaudz sasteigts liekas, bet nu tā kopumā, grāmata tika izlasīta pāris vakaros gandrīz neatraujoties. Neesmu "Krēslas" fane, bet šeit tā maģija un burvestības tā gaumīgi pasniegtas. Patika, ja būtu ko, lasītu vēl.

Komentāri

Populāras ziņas