Top Chef


Tātad, kas gan ir mans šī brīža skatāmšovs?
Nu principā kaut kas tikpat radošs un kaprīzs kā mode. Tas ir šovs par to kurš būs labākais pavārs, jebšu Top Chef.
Nu skaidrībai gan jāsaka, ka esmu noskatījusies pirmo sezonu no kopumā esošām 8. Secinājumi? Tādi, ka mēs kulinārijas jomā dzīvojam tādā pīļu dīķi, ka maz neliekas. :)
Jo, lai gan ir uzskats, ka Amerikā visi ēd "junk food" un ir resni, patiesībā tur ir ļoti izsmalcināta restorānu kultūra un vadošie šefpavāri ir superzvaigznes un miljonāri. Arī publika, ka ir iesaistīta šajā visā ir ļoti izglītota un bieži vien pat snobiska ēdiena izvēlē un tā kritizēšanā.
Šova formāts tradicionāls. Ņemam 12 savas jomas censoņus (praktizējošus pavārus, kas vēl nav zvaigznes, mācās, vai kā citādi ir sava ceļa sākumposmā) un liekam tiem sacensties savā starpā par šefpavāra godu, 100 000 dolāru sava biznesa uzsākšanai un citām balvām. Uzdevumi ir dažādi un bieži vien ierobežoti laikā un kautkādās iespējās (piemēram, jāsagatavo kaut kas ģeniāls no tā kas ir atrodams benzīna uzpildes stacijas veikalā, vai kā līdzīgi), tad nu var pārbaudīt kuram izturīgāki nervi un lielākas darbaspējas. Pa vidu vēl visam iet ierastā drāma, aprunāšana un visa veida "bičings". Starp citu, šajā šovā pārsteidz tas, ka vairums no dalībniekiem bija ļoti emocionāli (krietni vien emocionālāki, kā Project Runway dalībnieki)un drāmas bija neiztrūkstoša sērijas sastāvdaļa. Taču tai pat laikā, bija ļoti interesanti vērot, kā šie cilvēki uzbur kulināros šedevrus, kas tik tiešam ir šedevri, jo viņiem ir tik multikulturāla virtuve un, lai tu būtu labs pavārs tev ir jāzin un jāprot tik daudz kas, jo sastāvdaļu klāsts ir neierobežots. Ļoti interesanti biaj vērot tos pārbagātos tirdziņus un specializētos veikalus, kur pavāri iepirkās, par tādu sastāvdaļu bagātību mēs tik sapņot varam. Veicua rī izglītošanās darbu, katras sērijas laikā pierakstīju terminus ko vēlāk noskaidroju, jo par daudziem produktiem un ēdieniem nemaz nezināju, ka tādi vispār ir. Nu katrā gadījumā šis sovs man pavēra citu skatu punktu uz kulināriju un tās nebeidzamajām iespējām,par ko es pat nebiju aizdomājusies, dzīvojoties pa mūsu mazo kosmosiņu.

Komentāri

Populāras ziņas