Delīrijs


Distopiju žanrs jauniešiem šobrīd ir ļoti modīgs. Tad nu arī man paveicās bibliotēkā dabūt Lorēnas Oliveras (Lauren Oliver) triloģijas pirmo grāmatu "Delīrijs"(Delirium).
Tātad, stāsts norisinās pasaulē, kur jūtas ir kas slikts un mīlestība ir pielīdzināta slīmībai - delīrijam. Atsaldēšanas procedūra norisinās kolīdz katrs ir sasniedzis pilngadību (18 gadu vecumu) vai reizēm ātrāk, ja tiek novēroti delīrija simptomi - nu visi tie jocīgie simptomi, kas pārņem tevi iemīlēšanās procesā. (Eh un ah, atceros gan kā tas ir)
Sabiedrība ir kontrolētu aitu bars, režīms ir totalitārs, bet tur laukā tomēr ir brīvo zeme kur dzīvo slimie.
Galvenās varones Lēnas dzīve mainās, kad viņa 3 mēnešus pirms procedūras satiek Aleksu, kurš tēlo, ka ir izārstētais. Nu saprotiet paši, rodas abpusējas iemīlēšanās sajūtas un Lēnas dzīve mainās.
Kā noskaidroju turpmākajās grāmatās būs cīņa pret režīmu un laikam viens paliels mīlas trijstūris. Visā visumā varētu būt ok.
Amerikāņi pat paspējuši jan TV filmu uzfilmēt, tik nesapratu vai gadījumā tur nav sajaukuši kopā abu pirmo grāmatu notikumus, būs jāpaskatās, kur varu noskatīties.
Tomēr grāmatā aprakstītā situācija man raisīja pārdomas par to, ka patiesībā ir tik labi, ka mums ir pieejama visa emociju gamma, mēs jūtam un piedzīvojam. Eh, love, love...

Komentāri

Populāras ziņas