Marie Antoinette


Vakar pēc gana ilga pārtraukuma noskatījos kādu filmu (pēdējā bija maija mēnesī). Patiecoties kāda cita bloga ierakstam mani aizķēra doma, ka jānoskatās "Marie Antoinette". Filma nav nekāda jaunā (labi, veca ar nav), 2006. gada ražojums ar Kirstenu Danstu galvenajā lomā.
Filma ir vairāk par stilu un Mariju Antuaneti kā personību, mazāk par reālo vēsturisko situāciju. Nu jātiec kārtīga sieviešu filma, kas šajā gadījumā man ļoti gāja pie sirds.
Filma par to, kas notiek ar sievieti, kad viņa tiek iemesta nezināmā vidē, tiek pie nekam nederīga vīra un ir pakļauta nemitīgai visu uzmanībai(mūsdienās Mariju sauktu par slavenību). Nu viegli jau viņai neiet, un pats galvenais, laimīga jau viņa arī nav, tāpēc arī parādās visi iespējamie izklaides veidi, naudas tērēšana, uzdzīve, vīrieši. Ļoti mūsdienīgi, es teikšu. Vispār radās sajūta, ka filmas kičīgums un līdz filigrānumam izstrādātais stils un tērpi, kolosāli ietu kopā ar mūsdienu tehnoloģijām. Piemēram, Marija sēžot karietē sērfo internetā savā I-phonē. Nereāli, bet līdz ārprātam saderīgi un stilīgi.
P.s. Vienu misēkli gan mana redzīgā acs pieķēra. Filmā ir aina, kur Marija laiko dažāda stila kurpītes, te pēkšņi, velkot kājās tādas koši dzeltenas, malā mētājās parastas mūsdienu kedas. Vai tas bija speciāli?
P.s.2 Filmai ir arī kolosāls mūzikas saundtreks.

Komentāri

Populāras ziņas