Lakstīgalas vārti


Tā kā ar lielu sajūsmu biju izlasījusi abas iepriekšējās grāmatas, kas šai autorei ir iznākušas latviski, tad liels bij mans prieks beidzot bibliotēkā „nomedījot” šo Lindas Fransisas Lī grāmatu - „Lakstīgalas vārti”( Nightingale's Gate).
Īss sižeta izklāsts:„Lielākais sezonas skandāls Bostonā 1892. gadā ir Lūkasa Hotorna arests. Ar sliktu slavu apveltīto ietekmīgas ģimenes dēlu un apkaunojošā džentlmeņu kluba „Lakstīgalas vārti” īpašnieku apsūdz vairāku Bostonas prostitūtu nogalināšanā.
Jaunā advokāte Alise Kendela par to ir lasījusi laikrakstos, tāpēc liels ir viņas pārsteigums, kad slepkavībā apsūdzētais ierodas viņas birojā, meklēdams advokātu. Lai arī Alise zina, ka jāturas pa gabalu no tāda vīrieša kā Lūkass, viņa nav gatava pavedinošajam valdzinājumam, kas vai staro no spēcīgā un nepakļāvīgā klienta...”
Nu izlasot jāsecina, ka šai autorei nedaudz labāk piestāv „Teksasas reālisma” lauciņš. Kopumā sižeta struktūra bija laba, taču acī „grieza” 1890. gadu pārlieka mūsdienizācija. Respektīvi, bija brīži, kad grāmatā aprakstītās galveno varoņu attiecību normas un kopumā dažādi citi sīkumi īsti nesakrita ar tā laika pieņemtajām uzvedības normām, jo īpaši augstākajā sabiedrībā un likās pārlieku mūsdienīgas. Bet tā kopumā grāmata attaisno uz to liktās cerības, varoņu savstarpējo attiecību ķīmija ir interesanta, sižets ir samērā oriģināls un grāmata karstām dienām ir radīta.

Komentāri

Populāras ziņas