Bad or Good...anyway who cares?


Ilgu laiku mocīju pasaulsslaveno "Krēslu", bet vēl neesmu izmocījusi (apdomāju vai maz vispār vajag) un beigu beigās nospriedu, ka man vajag ko svaigu. Tā nu pārlūkoju savu neizlasīto grāmatu plauktu un izvilku rudenī grāmatu maiņas punktā iemainīto Emīlijas Gifinas (Emily Giffin) "Krītošie enģeļi" (Something Borrowed). Nu jāteic vīlusies nebiju, jo atbilda pilnīgi manām šābrīža gaidām par kaut ko svaigu.
Grāmatas anotācija samērā lakoniska un intriģējoša: "Vai tas nav katras sievietes ļaunākais murgs? Kamēr tu cītīgi plāno savas kāzas, tavs līgavainis un līgavas māsa pārguļ, tev pat nenojaušot... Nepiedodami, vai ne? Kaut gan... pirms sākat tiesāt, paturiet vērā, ka uz ikvienu lietu var paskatīties vismaz divējādi".
Grāmatas autore galveno varoni, kas, protams, pēc sieviešu literatūras labākajiem paraugiem ir a la Bridžeta Džounsa, tikai šajā gadījumā ļoti godīga advokāte, nostāda situācijā, kur labā meitene kļūst... slikta. Nu salaiž ar savas labākās draudzenes (kura protams ir tieva, smuka, veiksmīga, bet raksturā maita)līgavaini. Un tad jau nu stāstiņš samudžinās, lai beigās atrisinātos laimīgi, kaut jāuzteic autori, ka beigās bija arī neliela intriga, ko nebiju gaidījusi.
Man patika, ka autore spēlējās ar tēmu, ka ne viss dzīvē ir balts vai melns, tas tik tiešām bija atsvaidzinoši.
Ieskatījos i-neta dzīlēs ko tad vēl piedāvā šī autore un secināju, ka latviski ir izdotas vēl trīs grāmatas, līdz ar to, pamazām izlasīšu arī tās,un viena no tām ir turpinājums šai grāmatai, tā teikt, kas notika ar to smuko stervozo draudzeni, ko labā un jaukā šīs grāmatas galvenā varone ņēma un uzmeta. :)

Komentāri

Populāras ziņas